För två år sedan

Min Gudmor Marina hade skrivit det här om mig och skickat vidare det till rikstäcket utan att jag visste ;)
Någon månad senare när tidningen hade kommit ut så var jag hos Marina. Hon lade fram tidingen på bordet och tyckte att jag skulle titta, så jag började bläddra och vad fick jag se? jo, mig själv! Gissa om jag blev förvånad?!

Jag hittade det här utklippet igår och skrev allt på datorn. Allt av det här nedan kom inte med i tidningen.


Jennifer Sjödin

Jennifer Sjödin i Forsmoby som ligger utanför Sollefteå började att sy lappteknik när hon var 10 år.

Det visade sig med en gång att hon hade fallenhet för detta! Hon har mycket lätt att bestämma sig för tyger och färgkombinationer och resultatet av hennes val blir alltid mycket smakfullt. Idag är Jennifer precis fyllde 14 år och intresset med lappteknik blir bara större och större.

Det var på mormors gamla symaskin som hon sydde sins första alster. Den gamla symaskinen "bråkade" en hel del med Jennifer, så snart förstod hennes omtänksamma föräldrar att hon behövde en bra symaskin som klarade av at sy genom fleralager tyg och vadd.
Nu har Jennifer fått en mycket omtyckt PFAFF symaskin som hon använder flitigt.

Väggtäcket " lyssna till ditt hjärta " sydde Jennifer när hon var 11 år. Täcket plockar fram många känslor när man ser på det.

Jennifer har gått flera kurser i lappteknik och på en av dem sydde hon en " sampler ". En sampler är en quilt där man syr olika block och syr ihop dem till en samlingsquilt, på engeska kallas det sampler. Eftersom blocken måste vara exakt lika stora för att passa ihop, så krävs det mycket nogrannhet, vilket passar Jennifer perfekt. Hon är mycket nogrann med allt hon gör, så att få ihop en massa block till en sampler var ingen match för henne! Samplern hänger nu på honnörsplatsen i familjens vardagsrum.

Jennifer är med i en grupp som träffas och syr lappteknik en gång i månaden. Gruppen har under två somrar haft en gemensam utställning på en hembygdsgård utanför Sollefteå.
Under utställningarna har besökarna fått rösta på sin favoritkvilt för att utställarna ska få se hur besökara ser på kviltarna.
Utställningen som hölls sommaren -06 hade Jennifer med sig sitt sängöverkast sytt i den mycket gamla tekniken " string piecing ". Täcket heter " Evelina " och symboliserar kärleken till hennes älskade häst som heter just Evelina. Täcket är kviltat i sektioner och kan därför blir rutigt på baksidan. I en av rutorna på baksidan har Jennifer lagt in en bild på Evelina. Självklart vann täcket överlägset som besökarnas favoritkvilt.

Oändliga är de alster i lappteknik som Jennifer har sytt. Dukar, pannlappar, necessärer, kuddar, väskor, kassar, sängöverkast, babytäcken, väggbonader, ja till och med ett täcke till sin kanin Kasper har hon sytt i lappteknik! Det mesta har hon givit bort som prsenter till sina nära och kära, garnnar och kompisar.
Något som hon sytt till sig själv och som hennes kompisar är avundsjuka på är den lilla lila/rosa ryggsäcken och den karamellrosa kassen som ingen kan motstå.

Ja, man kan nästan tro att Jennifer inte gör annat än att sy, men självklart har hon både skola och sin häst Evelina att sköta, vilket hon gör galant! Hon hinner också med att vara tillsammans med sina kompisar, hälsa på sin farmor, gå kurser med sin hund, baka massor med goda kakor. Ja, visst är hon en superduktig tjej!!!




 Marina ( närmast ) och Elsie när vi var i Ramsele på quiltspa. ( Dålig bild, jag vet )

Marina, du skulle bara veta hur mkt du betyder för mig!


Boppens bädd

Nu är bädden klar! Boppen är nog supernöjd, det ser ut som det i allafall :) Hon ligger redan där och sussar sött.
Ramen längst ut är det gula / bruna och svarta labradorer på så den passar ju perfekt!

 Mamma pratar just nu i telefon med en släkting i Uppsala som ska gå och köpa mera av det där tyger imorgon från "Ohlssons tyger".














Sov gott min Kasper

Mamma kom nyss in och berättade att min kanin Kasper hade somnat för evigt. Jag har följt Kasper sedan dagen då han föddes, 6 juni 2000. Han blev alltså ca 8 1/2 år. Han bror Dennis dog den 24 april det här året så allt med Kasper var som väntat.

Jag förväntar ju mig att en liten kanin ska ligga i sin bädd varje gång jag kommer upp til stallet, men nu kommer du inte att finnas där... vad ska jag göra utan dig?


Jag älskar dej för evigt, min Kasper.



Mitt ( & Boppens) nya rum

Mitt rum har varit klart i säkert 1 1/2 vecka nu och jag är supernöjd! Det blev så fint! Det finns ju några så saker kvar att göra och att köpa, men det får papi fixa.

Jag själv håller just nu på att göra en fin sovplats till Boppen. (Jag kan inte ha henne i sängen nu när den inte står med ena långsidan mot en vägg, resultatet om man försöker blir att någon av oss ramlar ur sängen ganska snabbt, vilket ingen av oss gillar. Den här hunden sover ganska konstigt, hon tar mkt plats och sover gärna på rygg så det finns ju inte så mkt plats över.) Men jag tycker nästan att den blir lite väl fin, men om den ska passa in i rummet så måste den ju vara fin :)

 Snart klar, ska bara quilta och fixa en bra madrass att ha i. Den blir blå/brun. Det är lite konstigt med det här rummet, för jag sover mkt bättre här, det är ju bra.
 Det kanske beror på att jag inte har Boppen i sängen :P OCH när jag sover som bäst så där vid fem på morgonen så har Boppen vaknat och är jättepigg och vill gå ut ur rummet för att sedan väcka mamma ( det är hon som ger mat och går ut med hundarna på morgonen), så då är det bara att pallra sig upp ur den grymmt sköna sängen och öppna dörren...

Men vad gör jag inte för min lilla bopp?? ^^




Min Evelina <3

Bilden är från förra året.
Det här täcket hade ramlat ner till kaninerna en natt så ni ser ju på det vad kul de hade det natten.
 


Godnatt!

Det finns ingen som du!

Bara fyra dagar kvar i skolan nu!!

Det känns så skönt. Och på torsdag ska jag och Emelie ta ledigt och åka till Sundsvall för att shoppa <3 Du är bäst!

Passar på att lägga in en bild på min sampler som jag sydde för några år sedan :)



Jul

Igår så sydde jag, Marina och Evelina julstrumpor. En riktigt härlig modell! Det blir nog några fler innan jul :)






Promenad

Kom precis in från en promenad med hundarna ute i snön. Fick pulsa runt i all snö som går upp till knäna på mig ^^
Jag tror Bonnie tyckte det var ganska jobbigt, men Boppen där emot hon springer,
stoppar ner nosen i drivorna med snö och kastar omkull sig hela tiden. Haha, hon har ju kul i allafall!

(Bilderna är tagna med mobilen, så det är inte så bra kvalitet.)




Min lilla bopp!


Min Lovely Daisy










Klar!

Nu är den klar! Det tog ju bara några timmar :) Jättenöjd är jag men det ska bli flera, jag tyckte den här blev lite liten. MEN det var bara ett prov, och jag hittade ju på allting själv så perfekt kan det ju inte bli första gången :)

Det känns också som att tekniken blev för lätt för mig, jag hade ju lätt klarat av något svårare, men det måste jag ju hitta på först innan jag kan börja göra en ny igen.







Funderar lite...

Gick precis från syrummet, försöker komma på ett bra sätt att göra en "tyg-huv" till symaskinen. Lite klurigt men jag tror det kommer funka! Det får nog bli de här tygerna, då kommer de passa ihop med min stora skärmatteväska.

       


Evelina

Mitt senaste projekt, en bonad till min häst Evelina. Den här hänger nu i stallet på en boxdörr. Jag är ganska nöjd faktiskt ;)



RSS 2.0